22 July 2011

31 MENTOR diberi Latihan Pengendalian Bengkel ESP.

Seramai 31 orang peserta terdiri daripda PJS dan Pelapis PJS KPA terutama sekali kepada bakal menjadi Mentor menghadiri Latihan Kejurulatihan (Train The Trainer) di Dewan Utama, Menara HPAic, Shah Alam, Selangor bermula dari jam 9:00 pagi hingga 5:00 petang 21 Jul 2011.

Kursus ini diadakan untuk memberi Mentor kefahaman bagaimana menjadi pembimbing dan fasilitator yang lebih efektif lagi supaya objektif laluan kejayaan akan dapat direalisasikan dengan lebih berkesan lagi.


Modul 1: 9:00pg -11:00 pagi: Andragogi Pemantapan Peranan Mentor disampaikan oleh PJS Mohd Ismahali Hj Ismail, Setiausaha merangkap Ketua Unit Latihan KPA.

Modul 2: 11:30 pagi – 1:30 tghari: Pengendalian LDK Efektif disampaikan oleh PJS Hafidzan Faudzi, Presiden KPA.

Modul 1: 2:30 – 4:30 ptg: Mentor-Mentee : Kearah Melahirkan Usahawan Herbalis HPA Cemerlang dan bagaimana mendapatkan peserta ESP & BESP disampakan oleh PJS Cikgu Hj. Murad Abu Bakar, Presiden PERJAWI.

5:00 petang: Majlis Penutup dan Penyampaian Sijil Penyertaan Mentor KPA dilaksanakan oleh Puan Zaimah bt Ismail, Penolong Pengurus Besar, Zon Tengah.Gambar dirakam dan disunting oleh : PPJS Hj Mohamad Ismail www.hpakrinchi.blogspot.com